Pages

18 Eylül 2010 Cumartesi

Tarlada Futbol: Bucaspor-Galatasaray

Güzel bir Eylül akşamında Buca'nın tarladan bozma stadı İzmir Atatürk Stadı'nda oynanmış ya da oynanmaya çalışmış Ayhan'ın hasbelkader vuruşu sonucu olan golle Galatasaray'ın 1-0 kazandığı maçtı Bucaspor-Galatasaray maçı.

Şimdi bu maç için futbol konuşmak isterdim, takımın durumunda bahsetmek isterdim, yeni transferlerin takıma uyumundan bahsetmek isterdim ama hepsini önemsiz kılacak o kadar önemi bir şey vardır ki: zemin.

Galatasaray ayağa top yapan, fiziksel güçten ziyade teknik kapasitesiyle fark yaratabilen bir takım. Savunmayı arkasına alan bir futbolcu kendisine gelen topun yaklaşık olarak ayağının nereye geleceğini tahmin ediyordur Galatasaray'da. Ancak o kadar kötü bir saha vardı ki, topların yarısından fazlası futbolcuların ayağına gelmedi. Galatasaray'da ilerideki futbolcular bu sebeple oldukça etkisizdiler. Baros araya yaptığı koşular dışında top alamayınca varlık gösteremedi. Almanya'nın nizami çimlerinde futbol oynamaya alışmış Misimovic'in adını 2 3 kez duyduk duymadık. Kanatlardaki Pino ve Kewell top alamadıkları için doğal olarak bir şeyler yapamadılar.

Ayhan ve Mustafa Sarp en az ileridekiler kadar kötüydüler. Özellikle Ayhan gerçekten saçmalamaktan öteye gidemiyordu. Bucasor Bülent Uygun'un klasik oyun anlayışını sahaya yansıtıp vurarak sindirme taktiğiyle çıkmışlardı maça. Uygun'un askerleri de bu görevi layığıyla yerine getiriyorlardı. Özellikle İbrahim Dağaşan ve Ragıp genelde arkadan vurarak Galatasaray'lı futbolcuların futbol oynamalarını engellediler.


İkinci yarıda Galatasaray biraz daha top yapmaya başladı. Herkesin 0-0 bitmesini beklediği maçta Ayhan Akman çıkıp yaradana sığınıp bir vuruş yaparak direkten içeri göndererek 1-0 öne geçirdi Galatasaray'ı. Aydın yine kurtarıcı olarak oyuna girdi, onun yanında Cana son dakikalarda skoru korumak amacıyla oyundaydı.

Son dakikalarda Galatasaray'ın korner bayrağına gidip top saklaması izlediğim kahvede yadırgansa da bu zeminde gayet mantıklı geldi bana. Sonuç olarak Galatasaray bu kadar kötü bir sahada 3 puan alarak düzlüğe çıktı. Ayhan'da çok kötü oynadığı bir maçta golü atarak kendisini kurtardı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ayhan her maç kötü oynuyor bile olabilir ama golü atmamış olsa da 1 puanı getiren adam olacaktı. gayet iyiydi bence.

littleiv dedi ki...

sanırım maçta ayhan'ı izlerken biraz önyargılı davrandım. aldığım tepkiler ayhan'ın iyi olduğu yönünde. fikirlere saygı sonsuz :)

marbury dedi ki...

aslında ayhan takımda en içten oynayan futbolcu belki de ama malesef ki artık adeleleri de yaşı da müsaade etmiyor ona. pas yapacağı yardımcı bir oyuncu olmayınca da eli mahkum hata yapıyor. Galatasaray gibi bir takımda ayhan da m.sarp da yedek olmalılar. dinlenmiş hazır kıta forma beklediklerinde performansları ikiye hatta üçe katlanır. fakat tüm yük her maçta onların üzerinde olduğundan yıpranmamak elde değil. bu maçta GS adına İnsua ve Serkan Kurtuluş'u ve Ayhan'ı:) beğendim. Neill dinlendirilmeyi Servet ise artık kesilmeyi hak ediyor. Baros'a ise elimiz mahkum form tutana kadar. Makukula tarzı bir adam alınsa onun toparlanma süresi de formsuzluğu da daha az sancılı olurdu. Bu adam(baros) daha yeni kontrat iyileştirmesi almadı mı? !

littleiv dedi ki...

sanırım ayhan konusunda hatalıyım :) kabul ediyorum.

diğer fikirlerine katılıyorum marbury :)